Projecten

Amsterdammers coachen vluchtelingen via Blik op Talent

Wil jij je inzetten als vrijwillige coach voor een vluchteling en hem/haar echt verder helpen?

Alweer het derde jaar is van start gegaan van dit mooie project, waarin vluchtelingen door Amsterdammers ondersteund worden bij het vinden van hun plek in de samenleving. Immers, contacten met Amsterdammers versterken de mogelijkheid en de motivatie om te integreren en te participeren. Deelnemende Amsterdamse (vrijwillige) coaches verdiepen zich in het leven en perspectief van de vluchteling en worden hierin getraind en begeleid door professionals van het team van Blik op Talent. 

 
Jaar 3 van het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Kansfonds, de Gemeente Amsterdam, stadsdeel West en Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan dit bijzondere project? Neem dan contact op met Annika Elschot van Stichting Blik op Talent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 085 104 59 00
 
De gemeente Amsterdam wil vluchtelingen een veilig thuis bieden: een veilige haven waar onzekerheid en ontberingen plaatsmaken voor een solide, nieuwe en kansrijke toekomst. Dit mooie perspectief is niet zonder meer vanzelfsprekend. Beheersing van het Nederlands is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle participatie in de samenleving. Daarnaast blijkt het in de praktijk een uitdaging te zijn om werk te vinden. Ook het gevoel om mee te mogen doen en contacten met Amsterdammers, versterken de motivatie om te integreren. Het project vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van de gemeente Amsterdam. Het perspectief van de vluchteling op zijn of haar leven, wordt als inspiratiebron en uitgangspunt genomen bij de coaching. De (vrijwillige) coaches krijgen een trainingstraject aangeboden door stichting Blik op Talent.
More in this category: volgende bericht