Nieuws

Foor el Qaar krijgt hulp van groot telecommunicatiebedrijf.

Op 21 december 2022 organiseerde Foor el Qaar een kerstactie voor zo’n 50 minimagezinnen. 

Op die dag konden ze wel wat extra hulp en handen gebruiken. Via de Talentmakelaar van Bik op Talent en Samen Wonen Samen Leven kregen zij hulp van vrijwilligers van Liberty Global, een groot telecommunicatiebedrijf.
Maar liefst tien mensen van Liberty Global hadden zich aangemeld om Foor el Qaar te komen helpen tijdens deze mooie kerstactie.  

In de Buurtkamer van de Gulden Winckel hebben de twee groepen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar verteld over wat zij doen. Foor el Qaar kookt bijvoorbeeld drie keer per week een warme maaltijd voor 50 minimagezinnen.  

Vijf van de tien van Liberty Global gingen mee naar de keuken om voor de 50 gezinnen soep en couscous gaan koken.
De andere helft van de groep gingen samen met een andere vrijwilliger tassen met boodschappen vullen voor de gezinnen, om als kerstpakket mee te kunnen nemen naar huis. Naast de goed gevulde boodschappentassen, was er ook kleding en speelgoed ingezameld door de vrijwilligers van Foor el Qaar. 

’s Middags kwam iedereen bij elkaar in het Vrouwencentrum en nadat alles goed was voorbereid, mochten de gezinnen (vaak alleenstaande moeders met kinderen), één voor één een tas ophalen, kleding en speelgoed uitzoeken en kregen ze een heerlijke maaltijd mee. Op dat moment was het genieten van alle blije gezichten!  

De medewerkers van Liberty Global lieten weten dat ze veel plezier hadden gehad en echt het gevoel hadden iets bij te kunnen dragen. Dus; volgend jaar weer?! 

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze