Nieuws

Todays Friendships

In Maart 2021 hebben twee vrijwillige studenten een project opgezet in het teken van vriendschap en eenzaamheidsbestrijding. Het project bestaat drie online bijeenkomsten die ieder een ander thema binnen het thema vriendschap behandelt.

De eerste bijeenkomst (Friendimacy) met als spreker Selma Franssen, Schrijver van het boek vriendschappen in tijden van eenzaamheid, ging over wat vriendschap nou eigenlijk is en wat we zelf belangrijk vinden aan vriendschap. De tweede bijeenkomst (Friendreqest accepted) werd gegeven door Beate Volker, Hoogleraar “Netwerken stedelijk leven” aan de universiteit van Utrecht. Beate vertelde over hoe vriendschappen ontstaan en hoe we ze onderhouden. De derde bijeenkomst had het thema vriendschap in de 21ste eeuw (Welcome to the online society) en de spreker was Emmelyn Croes, Universitair docent communicatie en cognitie aan de universiteit van Tilburg. Emmelyn liet de deelnemers met een robot praten, leerde ze de voor en nadelen van social media als vriendschaps-tool en besprak de toekomst van vriendschap.  Het project werd afgesloten met een coronaproof feest op locatie, An evening offline.  Hier hebben de deelnemers elkaar ontmoet en een gezellige avond met elkaar doorgebracht met bordspellen en pizza.

Het project is opgepikt door de Hogeschool van Amsterdam en PACT Amsterdam. De Hogeschool is met de betrokken studenten verder in zee gegaan en PACT Amsterdam heeft ons uitgenodigd om tijdens hun talkshow over het project te komen vertellen. Met de link hieronder kunt u het interview met Zohra Boubar terug kijken.

 

PACT Amsterdam 2021

Meer nieuwsberichten

We zijn nooit te oud om te leren!

Enkele weken geleden heeft het Blik op Talent-team een boeiende kennissessie van Rogier Visser en Amina Hasnaoui van Roundabout Social

Een mooie toekomst

Er kwam een hulpvraag bij ons binnen van een Egyptische vrouw die al enige jaren in Nederland woonde. Zij wilde

Een verrijking van je leven!

Annelies was vroeger een echte activist. Ze woonde in kraakpanden en demonstreerde en protesteerde voor gelijke rechten en behandeling van