Nieuws

Todays Friendships

In Maart 2021 hebben twee vrijwillige studenten een project opgezet in het teken van vriendschap en eenzaamheidsbestrijding. Het project bestaat drie online bijeenkomsten die ieder een ander thema binnen het thema vriendschap behandelt.

De eerste bijeenkomst (Friendimacy) met als spreker Selma Franssen, Schrijver van het boek vriendschappen in tijden van eenzaamheid, ging over wat vriendschap nou eigenlijk is en wat we zelf belangrijk vinden aan vriendschap. De tweede bijeenkomst (Friendreqest accepted) werd gegeven door Beate Volker, Hoogleraar “Netwerken stedelijk leven” aan de universiteit van Utrecht. Beate vertelde over hoe vriendschappen ontstaan en hoe we ze onderhouden. De derde bijeenkomst had het thema vriendschap in de 21ste eeuw (Welcome to the online society) en de spreker was Emmelyn Croes, Universitair docent communicatie en cognitie aan de universiteit van Tilburg. Emmelyn liet de deelnemers met een robot praten, leerde ze de voor en nadelen van social media als vriendschaps-tool en besprak de toekomst van vriendschap.  Het project werd afgesloten met een coronaproof feest op locatie, An evening offline.  Hier hebben de deelnemers elkaar ontmoet en een gezellige avond met elkaar doorgebracht met bordspellen en pizza.

Het project is opgepikt door de Hogeschool van Amsterdam en PACT Amsterdam. De Hogeschool is met de betrokken studenten verder in zee gegaan en PACT Amsterdam heeft ons uitgenodigd om tijdens hun talkshow over het project te komen vertellen. Met de link hieronder kunt u het interview met Zohra Boubar terug kijken.

 

PACT Amsterdam 2021

Meer nieuwsberichten

De WLS gaat van start!

Aanstaande donderdag 19 januari gaat de WijkLeerSchool weer van start. 28 studenten, 17 voor niveau 1 en 11 voor niveau

Blik op Talent gaat verhuizen!

In januari 2010 streek Blik op Talent neer in het voormalig schoolgebouw Hendrik de Keijser (MTS). Eerst bezetten ze 1

ONA geslaagd!

In het afgelopen jaar hebben maar liefst 8 groepen bij Blik op Talent, in samenwerking met Toptaal, een ONA cursus

In gesprek met…

Vijf derdejaarsstudenten, Elise, Evi, Evelyne, Axelle en Juliette, volgen in Antwerpen aan de ‘Karel de Grote-Hogeschool’ de opleiding Maatschappelijk Werk.