Nieuws

Liberty Global komt klussen bij Markant

Talentmakelaar Sari, van Blik op Talent, is voor Markant opzoek gegaan naar vrijwilligers die hen wilden komen helpen om het nieuwe logeerhuis op te knappen. Deze vrijwilligers heeft ze gevonden bij het grote nationale breedband bedrijf Liberty Global!

Vandaag gingen zo’n 10 mensen van Liberty Global klussen bij het nieuwe logeerhuis van Markant. Samen hebben zij 35 stoelen en 6 tafels geschuurd en geverfd, zodat Markant ze, wanneer de eerste 3 kamers geopend gaan worden, in januari in gebruik kan nemen.

*
Over het logeerhuis van Markant:
“Ons Logeerhuis moet niet alleen een goed gevoel geven aan degene die bij ons komt logeren, maar ook aan de mantelzorger en andere familie van onze gast΅, vertelt algemeen manager Markant Karin de Roo.
De mogelijkheid voor mantelzorgers om degene voor wie ze zorgen tijdelijk te laten logeren om even de handen vrij te hebben, is niet nieuw. Amsterdam biedt die mogelijkheid door bedden beschikbaar te stellen in verpleeghuizen. Maar daarvan wordt nauwelijks gebruik gemaakt.

Reden voor Markant om te onderzoeken waarom dat zo is. Karin de Roo: “Door onderzoek kwamen we erachter dat mantelzorgers het niet fijn vinden om degene voor wie ze zorgen in een verpleeghuis onder te brengen. Iemand is gewend aan zorg thuis, dan is het leven in een tehuis een enorme omschakeling. Zeker voor iemand met dementie. Daarbij kun je niet vooraf een bed reserveren, die flexibiliteit is er niet. Zo kwamen wij op het idee om zelf een Logeerhuis op te richten. Eentje die niet alleen voldoet aan de wensen van de logés, maar ook aan die van de mantelzorgers.”

Bron tekst: www.markant.org

Liberty Global komt klussen bij Markant

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze