Nieuws

A match made in heaven

Vier jaar geleden werd Caroline, uitvaartverzorger en nu 61 jaar, in verband met het Vluchtelingen project van Blik op Talent, gekoppeld aan Dechen en Arthur.

Dechen
Jaren geleden vluchtte Dechen, nu 40 jaar oud, vanuit Tibet naar Nederland. Waar ze in het AZC een man leerde kennen, ook uit Tibet. Samen kregen ze een dochtertje en toen hun dochtertje 8 maanden oud was kwam Caroline in hun leven.
In eerste instantie was dit een match voor Dechen en Caroline alleen, maar in 4 jaar tijd is deze match uitgelopen tot een gekozen familie. Dechen heeft inmiddels nog een kindje en Caroline heeft de rol van oma gekregen.
Zeker eens per maand zien ze elkaar, Dechen en Caroline. Tussendoor wordt er gebeld en geappt als er vragen zijn. Of wanneer Dechen te lang niets van Caroline gehoord heeft, belt ze haar om te vragen of alles nog goed gaat. Met verjaardagen en kerst wordt ook niemand vergeten. Er is echt een hechte band ontstaan.
Regelmatig gaat Caroline ook alleen met de oudste op stap. Binnenkort gaan ze samen naar de film, want het is tenslotte vakantie!
Ook is Caroline op de ‘Opa en Oma-dag’ op school geweest, daar mocht ze komen kijken hoe het er op school aan toe gaat, wat voor werkjes het dochtertje heeft gemaakt en waar haar tafeltje staat.

Beiden, Dechen én Caroline, zijn heel dankbaar dat zij aan elkaar gematcht zijn jaren geleden. Het voegt voor hun allebei écht iets toe aan hun leven.

Arthur
Ook is Caroline is die tijd aan Arthur gematcht. Arthur komt uit Rusland en gaat tegenwoordig naar het conservatorium. Nu ruim 4 jaar later hebben ook zij nog een hechte band.

Arthur heeft geen kinderen en spreekt inmiddels heel goed Nederlands, dus de gesprekken die Caroline en Arthur hebben, hebben een heel andere aard dan de gesprekken tussen Dechen en Caroline.

Arthur (nu 25 jaar oud) heeft het, net als Caroline, erg druk. Naast zijn opleiding aan het conservatorium heeft hij ook optredens en een groot sociaal netwerk, maar er is altijd nog aandacht voor elkaar. Binnenkort zal Arthur een optreden geven en natuurlijk zal Caroline daar ook bij aanwezig zijn.
Caroline en Dechen staan samen voor een grote wandkast

Meer nieuwsberichten