Nieuws

Met een Beetje Hulp naar een Succesvolle Sollicitatie

Tijdens de Inspiratiemarkt bij De Koperen Knoop (Combiwel) kwam M bij de tafel van Blik op Talent. We raakten in gesprek en M vertelde dat ze graag een open sollicitatiebrief wilde schrijven voor een functie als assistent of baliemedewerker bij een sociale organisatie. Ze had al meerdere pogingen gedaan om hulp te krijgen, maar telkens kreeg ze alleen wat tips en moest ze het daarmee doen.

 

M komt oorspronkelijk uit Spanje, geboren uit een Surinaamse vader en Franse moeder. Zelf spreekt ze vloeiend Frans en is niet gewend om brieven in het Nederlands te schrijven, laat staan een sollicitatiebrief.

 

We maakten een afspraak om samen te kijken wat ze tot nu toe op papier had en om haar CV door te nemen. Tijdens onze afspraak bleek dat ze slechts twee zinnen op papier had en veel losse tips. Daarnaast had iemand van een andere organisatie haar verteld dat ze haar adres niet in haar CV hoefde te vermelden. Het bracht haar veel verwarring, het was duidelijk dat ze hulp kon gebruiken.

 

Samen begonnen we met het schrijven van haar sollicitatiebrief. Terwijl ik uitlegde waarom de verschillende onderdelen belangrijk waren, stelden we binnen een uur een prachtige brief samen waar ze zeer tevreden mee was. Helaas kwamen we niet aan haar CV toe, maar ze zou me daar later over mailen.

 

M was ontzettend blij met de hulp (ze wilde me wel zoenen, maar gaf me in plaats daarvan een armknuffel). Ze heeft nu een basis van waaruit ze toekomstige sollicitatiebrieven kan schrijven. Ze weet wat belangrijk is in een Nederlandse sollicitatiebrief, welke gegevens er absoluut in moeten staan, en hoe de opbouw moet zijn. Voorheen wist ze niet hoe ze dit moest aanpakken, maar nu kan ze zelfstandig verder.

 

Een paar dagen later stuurde ze mij haar CV met de vraag of ik daar nog wat opmerkingen bij wilde maken, zodat ze die kon aanpassen. Dit heb ik gedaan en zonet kreeg ik bericht van M dat ze de brief en CV heeft verstuurd en dat ze heel blij is met de hulp die ze heeft gekregen.

 

Na enkele dagen liet M weten dat ze een binnenkort een sollicitatiegesprek zou hebben!
We weten helaas nog niet wat daar uit is gekomen, wél weten we dat er met een klein beetje hulp grote stappen gezet kunnen worden en dat men daarna vaak zelfstandig verder kan.

 

Kan je zelf ook een beetje hulp gebruiken bij het zetten van stappen richting (vrijwilligers)werk? Neem dan contact op via info@BlikopTalent.nl of bel naar 085 104 59 00. We helpen je graag!

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze