Nieuws

Van doorverwijzing, naar intake, naar kennismaking, naar hartverwarmende match

Onlangs had ik (Ellen) een intakegesprek met Annika***, een vrouw die via Vrouwen Vooruit is doorverwezen naar Blik op Talent. Ons kennismakingsgesprek was bijzonder, vol warmte en wederzijdse herkenning. Vanaf het eerste moment voelden we een sterke klik. We spraken over de magie van het leven en hoe soms de bestemming niet van tevoren duidelijk hoeft te zijn. “Je hoeft niet altijd te weten waar je naartoe gaat, je kunt gewoon beginnen met lopen en het pad ontvouwt zich vanzelf.” Het was een gedachte die ons beiden diep raakte en die de basis werd voor de koppeling met een coach die hierop perfect aansloot.

 

Annika heeft veel meegemaakt in haar leven en staat nu op het punt om een nieuwe afslag te nemen, en ze heeft nog geen idee welke kant die op zal gaan. Alle mogelijkheden liggen open. Dat lijkt geweldig maar maakt ook dat ze kan verdwalen en vooral dat ze bang is de verkeerde keuze te maken. En ondertussen zijn er inwendige stemmetjes die zeggen dat het nu wel eens tijd wordt dat ze weer aan het werk gaat. Als ze daaraan denkt benauwd het haar en voelt ze dat ze daar nog niet aan toe is.

 

Samen met een coach van de VrouwenAcademie West wil Annika verder aan zichzelf werken en vooral een keuze maken die echt bij haar past. Ze is vastbesloten om nieuwe stappen te zetten en haar droom werkelijkheid te laten worden vanuit haar eigen kracht. Tegelijkertijd wil ze de weerstand die ze voelt onderzoeken. Wat houdt haar tegen? Waar komt die terughoudendheid vandaan?

 

De coach die ik in gedachten had was Maaike. Zij heeft eerst jarenlang als kinderverpleegkundige gewerkt en lesgegeven. Van daaruit is zij lichaamsgericht gaan werken omdat kinderen niet alles met taal uit kunnen leggen. Zij is zich verder gaan opleiden en is via haptonomie bij lichaamsgerichte therapie uitgekomen. Hierin heeft zij al 20 jaar haar eigen praktijk.  Drive: Waar zit de kern waar iemand op vastloopt en wat heeft deze persoon nodig om een volgende stap te zetten? Zij leek mij de perfecte coach om met Annika aan de slag te gaan.

 

Na de kennismaking kwamen beiden vrouwen lachend uit het gesprek; Beiden konden niet wachten om aan de slag te gaan. Na de eerste paar (al wandelend en zittend in de natuur tussen de kwakende kikkers) gesprekken zijn zowel Annika als Maaike blij met hun wekelijkse ontmoetingen. Ze voeden elkaar met inzichten, zoektocht, kennis en humor. En soms zelfs met kippenvel omdat er zoveel herkenning is bij elkaar.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit traject zich verder gaat ontvouwen!

 

*** Om de privacy van betrokkenen te waarborgen zijn fictieve namen gebruikt

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze