Nieuws

Coaching-training voor VAW Coaches

Afgelopen vrijdag (8 juli 2022) hebben de vrijwillige coaches van VAW Coaches (onderdeel van Blik op Talent) een training gehad van Elle Tat. 

Elle Tat is, naast een vrijwillige coach bij VAW Coaches, ook Kunstzinnig Dynamisch Coach. Zij zet zich professioneel in als coach voor vrouwen in de overgang die worstelen met het leven. Daarvoor gebruikt zij onder andere de unieke methode van het kunstzinnig coachen.

De training bestond uit een voorstelrondje, waarna Elle de vrijwillige coaches wat theorie over coaching leerde. ‘Wat betekent coaching eigenlijk en vooral ook wat niet?’ 

Ook vertelde ze over verschillende tools die coaches kunnen gebruiken in hun werk.
Zoals bijvoorbeeld het GROW-model. GROW staat voor Goal, Reality, Options en What. Aan de hand van dit model gingen de coaches met elkaar in gesprek.
Ook leerde Elle de coaches over de Wondervraag; Stel je gaat slapen en als je wakker wordt is je probleem opgelost. Hoe ziet je wereld er dan uit? Met deze vraag kom je snel achter wat nou precies het probleem of de hulpvraag is en zo kun je makkelijker stappen maken richting de oplossing.

Nadat ze de eerste oefening gedaan hadden, was het tijd voor hapje en een drankje. Zodra de pauze voorbij was sprongen ze gelijk in de verdere theorie; het Kernkwadrant van Daniel Ofman. Ook na deze theorieles gingen de coaches enthousiast aan de gang met een nieuwe opdracht.  

De coaches hebben een erg leuke en inspirerende training gehad en staan te trappelen om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. 

Lijkt het jou leuk om ook als vrijwillige coach aan de slag te gaan met een vrouw uit Amsterdam West of ben je zelf een vrouw uit Amsterdam West die zichzelf graag wil ontwikkelen, meer wil participeren in de samenleving en daarbij behoefte heeft aan ondersteuning van een inspirerende coach? Meld je dan aan via 085 104 59 00. Meer informatie over dit project vind je hier. 

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze