Nieuws

Verenigde Inspanningen voor Amsterdam West

Onlangs vond de eerste vergadering van 2024 plaats bij het Platform Informele Zorg West (PIZW), waar diverse organisaties uit Amsterdam West verenigd zijn. Bekende namen als Burennetwerk, Humanitas, Stichting Aminah, Kerk en Buurt, Markant, Buurtgezinnen, Handje Helpen, De Regenboog Groep, Blik op Talent, Stichting Vrouwen Vooruit, VrouwenAcademie West en vele anderen slaan de handen ineen. Hun missie? Vrijwilligers koppelen aan buurtbewoners voor diverse vormen van ondersteuning, van kortstondige hulp tot langdurige zorg.

Een gedetailleerde lijst van deze inspirerende organisaties en hun projecten is te vinden op hun website: https://platforminformelezorg.nl/thuismentor-voor-leerlingen/

Tijdens de vergadering zijn diverse belangrijke onderwerpen besproken, waarbij we graag één specifiek aspect in de schijnwerpers zetten: De Linking Pin. Deze Linking Pins dienen als verbindende schakels tussen het Platform Informele Zorg en het Buurtteam. Ze representeren alle organisaties in hun wijk, wonen wijktafels bij en zijn actief betrokken bij casuïstiek. Wat het extra boeiend maakt, is dat Linking Pins niet alleen informatie zenden, maar ook ontvangen. Organisaties of initiatieven die hun netwerk willen vergroten, kunnen een beroep doen op een Linking Pin.

Een van deze bevlogen Linking Pins is onze eigen Remco Cornielje. Voor organisaties die hun netwerk willen uitbreiden of vragen hebben over de sociale kaart in Amsterdam West, met name in Bos en Lommer, staat Remco klaar om te helpen. Aarzel niet om contact met hem op te nemen; zijn expertise kan het verschil maken!

Alle namen en werkgebieden van de Linking Pins zijn te vinden op de PIZW-website: https://platforminformelezorg.nl/contact/

Laten we gezamenlijk onze krachten bundelen en nog meer bijdragen aan het welzijn van Amsterdam West. Samenwerking vormt de sleutel tot succes!

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze